Χάτσι

Μπορείς να κάνεις δωρεά με 3 τρόπους:

  • Κάρτα (πιστωτική/χρεωστική/προπληρωμένη)
  • PayPal account
  • Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (offline donation)

Η δωρεά μέσω κάρτας πραγματοποιείται μέσω του PayPal. Για περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες, κλικ εδώ.

Πόσο μπορείς να βοηθήσεις;

Χάτσι

Ποσό δωρεάς

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: €10

Το περασμένο καλοκαίρι μου ζητήθηκε να αξιολογήσω έναν σκύλο, ο οποίος είχε ζήσει όλα τα 10 χρόνια της ζωής του στην αυλή μιας μονοκατοικίας στο Χαλάνδρι και πιθανότατα θα παραδιδόταν στον Δήμο, καθώς ο κηδεμόνας του θα έμπαινε σε οίκο ευγηρίας και το σπίτι θα ενοικιαζόταν.

Είδα λοιπόν έναν σκύλο που δεν ήθελε πολλά πάρε δώσε με ανθρώπους (δεν είχε γνωρίσει και πολλούς), γάβγιζε σε όλα τα σκυλιά που περνούσαν έξω από την αυλή του (δεν είχε γνωρίσει και κανένα) και δεν είχε ούτε τη διάθεση ούτε το θάρρος να βγει από αυτή την αυλή (η πόρτα ήταν ανοιχτή και δε φανταζόταν καν να κάνει το βήμα).

Ξεκίνησα λοιπόν να τον επισκέπτομαι 1-2 φορές τη βδομάδα για να με συνηθίσει, να μάθει τι σημαίνει συναναστροφή, λουρί, βόλτα, άλλα ζώα, με σκοπό να αυξήσουμε τις πιθανότητες να μην καταλήξει σε κλουβί καταφυγίου. Ο κηδεμόνας του είχε φύγει από το σπίτι, οπότε πήγαιναν συγγενείς κάθε μέρα για να τον φροντίζουν και εξακολουθούσε να μένει στην αυλή.

Τον φιλοξένησα για ένα διάστημα λίγων ημερών το καλοκαίρι του 2023, καθώς οι συγγενείς θα έλειπαν και διαπίστωσα με έκπληξη πόσο εύκολα και γρήγορα προσαρμόστηκε στο περιβάλλον του διαμερίσματος και στη ρουτίνα μου, μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική από αυτή που είχε συνηθίσει.

Λίγο καιρό αργότερα, ο κηδεμόνας του δυστυχώς πέθανε και προσφέρθηκα να τον φιλοξενήσω ξανά, για λίγες μέρες, προς διευκόλυνση των συγγενών. Οι μέρες έγιναν βδομάδες και οι βδομάδες μήνες και ο Χάτσι είναι ακόμα μαζί μου.

Στο διάστημα αυτό, μένει με σκυλιά και μια τυφλή γάτα, μένει χωρίς πρόβλημα σε crate (δυστυχώς, λόγω έλλειψης χρόνου σταδιακής εξοικείωσης, περνάει αρκετό χρόνο σε αυτό) και δεν δημιουργεί καμία αναστάτωση (εκτός από όταν έχει καταιγίδα, που ζορίζεται αρκετά και χρειάζεται απευαισθητοποίηση).

Ο Χάτσι τους τελευταίους 5 μήνες έχει ζήσει ό,τι δεν έζησε τα προηγούμενα 10 χρόνια. Έχει κάνει άλματα προόδου (από τη φάση που μου έπαιρνε 2 ώρες να του περάσω λουρί – και είχα φάει κι ένα δάγκωμα από το στρες του – και όταν πατούσε πεζοδρόμιο τον έπιανε πανικός, στο τώρα που προσφέρεται να του βάλω λουρί γιατί του αρέσει η βόλτα) και είναι έτοιμος προς υιοθεσία.

 

Μέχρι να βρει το μόνιμο σπίτι του, κάθε συνεισφορά στα μηνιαία έξοδά του (~100€, εκτός απροόπτου), είναι πολύτιμη. Αν δε μπορείτε να συνεισφέρετε, please share! 🙏

 

P.S. Εδώ το άλμπουμ με όλο το υλικό του.

Anonymous

November 28, 2023

Amount Donated
€50

Δέσποινα

November 28, 2023

Amount Donated
€10