Ποσειδώνας

Μπορείς να κάνεις δωρεά με 3 τρόπους:

  • Κάρτα (πιστωτική/χρεωστική/προπληρωμένη)
  • PayPal account
  • Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (offline donation)

Η δωρεά μέσω κάρτας πραγματοποιείται μέσω του PayPal. Για περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες, κλικ εδώ.

Πόσο μπορείς να βοηθήσεις;

Ποσειδώνας

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: €1

Αυτή είναι η ιστορία του Ποσειδώνα.

Το Σάββατο 09/07 λοιπόν πήγαινα βόλτα στη Νέα Μάκρη. Περπατώντας δίπλα στην παραλία, είδα πάνω στον πεζόδρομο ξαπλωμένο ένα μεγαλόσωμο σκύλο. Έφερα το δικό μου από την άλλη, γιατί έχει τη συνήθεια να τσαμπουκαλεύεται με τους μεγαλόσωμους σκύλους, και πέρασα δίπλα του. Με την πρώτη ματιά δεν κατάλαβα πολλά, αλλά με τη δεύτερη έγινε ξεκάθαρο ότι δεν ήταν καλά. Ένας σκύλος των 40-50 κιλών, που δεν ήταν πάνω από 25, γεμάτος πληγές, με τα μάτια του σχεδόν κλειστά από τη μόλυνση, κομμένα αυτιά και ουρά.

Στο νοσοκομείο, η κτηνίατρος του έκανε τις βασικές εξετάσεις (αίματος, βιοχημικές και καλαζάρ), και μια πρώτη επαναφορά (νύχια, καθαρισμό πληγών, μάτια μύτη κλπ). Είναι θετικός στο Καλαζάρ, με τίτλο 1/800, ενώ οι υπόλοιπες εξετάσεις του ήταν σχετικά καλές.
Στο μεταξύ τον χαπακώνω και τον ταΐζω, ελπίζοντας ότι θα την παλέψει. To Καλαζάρ είναι ζόρικη ασθένεια και το 1/800 είναι αρκετά μεγάλος τίτλος, οπότε προς το παρόν απλά ελπίζουμε για το καλύτερο.

3 πράγματα χρειάζομαι:

1) Λεφτά. Η επίσκεψη στο νοσοκομείο κόστισε 200 ευρώ και υπάρχουν και τρέχοντα έξοδα (φάρμακα, τροφές κλπ). Όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει μέσα από αυτή τη σελίδα.

2) Ιδέες για φιλοξενία του τέλη Ιουλίου με μέσα προς τέλη Αυγούστου. Πιθανώς παίζει πανσιόν, αλλά δεν ξέρω αν θα τον δεχτούν έτσι που είναι. Επίσης, αφενός κοστίζει κι αφετέρου δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει την προσοχή που πρέπει. Ιδανικά, μια αυλή είναι more than enough. Ένα σχετικά ευρύχωρο μπαλκόνι με σκια works ok too. Είναι πανεύκολος στο χειρισμό και όσο πιο στωικός γίνεται.

3) Κάποιον να τον κάνει μέλος της οικογένειάς του, μετά που θα του στρώσω τα θέματα υγείας (αν τον θέλει κι από τώρα, τον δίνω, αν κρίνω ότι θα είναι σε καλά χέρια).

mail me at b.dokimakis@gmail.com ή τηλ στο 6974993964

Thank you all!
Βύρωνας

Υ.Γ.: Το donations.gr είναι μια ιδέα που μου είχε μπει στο μυαλό την προηγούμενη φορά που έτυχε να μαζέψω κάτι ερείπια από το δρόμο. Ευελπιστώ τώρα που έκανα την αρχή, να ολοκληρώσω τη σελίδα, γιατί πιστεύω ότι μια τέτοια πλατφόρμα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη για όσους θέλουν εύκολα και γρήγορα να βοηθήσουν ανθρώπους που με τη σειρά τους βοηθούν ζώα.

Update (04/08/16): Δυστυχώς όσο έλειπα (το περασμένο ΣΚ, συγεκριμένα) ο Ποσειδώνας έβγαλε ένα απόστημα γύρω από το δεξί του λεμφαδένα και πρήστηκε όλο το κεφάλι του. Τρίτη πήγε στην κτηνίατρο και είναι ακόμα εκεί όσο ξεπρήζεται. Αύριο θα τον πάρω ξανά εγώ, γιατί σε πανσιόν δε θα έχει το επίπεδο της παρακολούθησης που χρειάζεται.

Update (01/09/16): Επισκεφθήκαμε την κτηνίατρο, κάναμε παρακέντηση στο πρήξιμο (δεν είχε υποχωρήσει), και προέκυψε ότι σχετίζεται με δυσλειτουργία του σιελογόνου αδένα. Ξεκινάμε κορτιζόνη.

Update (09/09/16): Το πρήξιμο είναι λίγο μικρότερο απ’ ότι όταν τον βρήκα (μέγεθος καρυδιού). Αρχίζουμε πιο προσεγμένη διατροφή γιατί στο τέλος δε θα μας σηκώνουν τα πόδια μας (50+ κιλά).

Update (14/09/16): Φαίνεται ότι το πρήξιμο έχει αρχίσει να επανέρχεται.

Update (18/09/16): Επίσκεψη στην κτηνίατρο για το θέμα του πρηξίματος. Έγινε παρακέντηση και διαπιστώθηκε ύπαρξη πύου (σχετικά παχύρευστο, όχι όπως το απόστημα του προηγούμενου πρηξίματος). Αποφασίστηκε να χειρουργηθεί την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε, μόνο 2 Stomorgyl τη μέρα.

Update (22/09/16): Το χειρουργείο αναβάλλεται. Επισκεφθήκαμε σήμερα άλλον κτηνίατρο (η κτηνίατρος που τον παρακολουθεί δεν είχε διαθεσιμότητα νωρίτερα της Δευτέρας) γιατί το πρήξιμο μεγάλωνε πολύ γρήγορα. Έγινε παρακέντηση για καλλιέργεια και αντιβιόγραμμα και ανοίχτηκε το πρήξιμο για να φύγει το υγρό που είχε μαζευτεί. Θα γίνεται και στο σπίτι άνοιγμα και καθαρισμός για τις επόμενες 2 3 μέρες, ενώ μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας θα παίρνει αντιβιώσεις.

Update (30/09/16): Η καλλιέργεια έδειξε ότι το πρήξιμο οφείλεται σε pasteurella pneumotropica (μικρόβιο), και ότι τα τρέχοντα αντιβιωτικά έχουν επίδραση σε αυτή, οπότε συνεχίζουμε τουλάχιστον για άλλες 6 μέρες, για να κλείσει κύκλος 2 εβδομάδων. Επανεξετάζουμε την κατάσταση στις 06/10/16.

Update (23/10/16): Μόλις κόψαμε αντιβιώσεις και περιμένουμε να δούμε αν θα υποτροπιάσει. Προς το παρόν το πρήξιμο έχει υποχωρήσει πλήρως.

Δωρητές:

V.F. : €10

G.M. : €40

I.T. : €20

F.M. : €10

M.G. : €10

E.S. : €4

E.T. : €30

N.P. : €5

P.K. : €30

P.P. : €5

M.V. : €19

E.C. : €15

O.D. : €20 (outside donations.gr)

S.K. : €10

L.M. : €5

M.T. : €30

V.D. : €20

G.R. : €20

V.G. : €1

E.M. : €1

V.L. : €10

P.N. : €1

M.M.: €15

G.B. : €35

G.A. : €25

V.A. : €15

M.M. : €50